Город

Варення з полуниці варю тільки за цим рецептом, інших не шукаю – зберігається полуничний смак і запах. І без згущувача густе

. і кому не раджу – всі задоволені рецептом, і дивуються – чому так раніше не варили. Чудове варення вдається, і це просто – і ягоди цілі, з істинно-полуничним смаком, ароматом.

І вдається варення густим – дуже густим без згущувача. І метод простий – дадже ледачий, і нічого, крім полуниці і цукру не потрібно. Хоча трохи натхнення і полуничного настрою. Простий рецепт, який знають багато – але не всі: нехай стане в нагоді.

Полуничне варення: рецепт + інгредієнти. І маленькі хитрощі

Хитрість №1. Полуниця не любить воду. Точніше, любить – тому вбирає. І починає це робити відразу, як тільки ми починаємо її мити, коли опускаємо в ємність з водою. Тому моєму полуницю швидко, під проточною водою – щоб не встигла води набратися Або в друшляку малими порціями, як слід струшуючи.

А якщо на закупівлю ягід грошей не вистачає – ось вам .

Хитрість №2. Варення з полуниці не любить воду. А ми – таке варення частенько недолюблюємо – хоча буває і дуже смачне Але – без водыы ще смачніше.

Навіщо варенню вода є полуничний сік: у власному соку вдається напрочуд смачне варення. А головне – зберігається смак, запах полуниці. І – залишаються цілими ягоди, не втрачають форму. Зберігається рубіново-червоний колір – не темніє, не коричневіє варення.

Тому – просто засипаємо цукром полуницю, залишаємо на кілька годин і навіть на ніч. Ми завжди пізно ввечері засинаємо, вранці включаємо варення варити – соку утворюється дуже, дуже багато.

Ми не додаємо весь цукор – приблизно половину, дві третини – залежить від обсягу полуниці. Решті додаємо під час варіння.

Чому так? В самому початку, коли полуниця почне варитися, занадто густий сироп може пригорати, а помішування полуниця не любить – втрачає форму.

Варимо 1:2 (частина цукру, дві частини ягід). Але – з яскравим смаком вдається і 1:3 – але трохи менш густе, але на смак мені подобається більше.

А щоб ягоди зберегли форму – це вже наступна хитрість.

Хитрість №3. Тара. З неї й треба було почати. Ідеальна для полуниці – низький і широкий таз.

З посиланням на наших бабусь, на яких в таких випадках модно посилатися – це найправильніший варіант, і не тому, що каструльок не було.

Це ідеальна форма: випаровування – висока, температура варіння – низька, площа прогріву (і випаровування, так) – теж висока.

І остигає (а це теж важливо) – швидко. І не перетравлюється, менше пригорає, швидко стає густим. Тому у нас є свій “полуничний” таз – не замінить його ніяка каструлька

Порада: щоб завжди були гроші на закупівлю ягід в сезон, треба вміти економити. Я порахувала, що економлю на промокодах і кэшбэках до десяти тисяч на рік – це ж скільки банок варення можна закатати!

А де їх взяти, ці кэшбэки і протоколи, запитаєте ви? Особисто я беру їх , і вам раджу!

Хитрість №4. Важливий підхід. І не один – чим більше, тим краще. Варити будемо в кілька підходів.

Закипіло -> вимкнули -> закипіло -> вимкнули.

Тільки так можна добитися красивого кольору, зберегти форму ягід і консистенцію – вони просочаться сиропом, не стануть “розвареними”, збережуть деяку щільність, але стануть справжнім десертом. А смак і запах: істинно-полуничні

Після закипання зняти пінку, можна проварити 1-2 хвилинки, але не більше.

Скільки підходів – чим більше, тим краще. Три підходу – це добре і правильно. А одного разу я три дні варила варення – це було найкраще з варення, яке я варила, бачила і їла

Ягоди просто повні сіром, але зберегли форму, красиві. А колір – темно-рубіновий, густе – ложка стоїть, і ніяких “загусників” не потрібно – ні крохмалю, ні агар-агару, ніяких інших

Справа восени було, похолодало, це була ремонтантна суниця. І цей аромат суниць, запах літа – коли повільно наступали холоди – це було так незвично. Холодно – а на весь будинок запах полуниці.

Мама приїхала – ой, каже, у тебе влітку пахне! І теж сказала, що такого варення не бачила смачного і красивого, як це осіннє варення

Хитрість №5. Полуниця любить постояти. І не любить поспішати варитися. Можна зробити ті ж три підходи в варінні протягом пари годин і навіть години. Але смак краще не стане – навпаки.

І полуниця сиропом не просочиться, і сироп не стане густим. І вона не встигне охолонути перед варінням – а значить, перегрівається, втрачається колір, смак, аромат.

Загалом, чим більше проміжок між підходами – тим краще. Якщо дуже жарко і велика перерва – можна поставити у холодильник, під кришкою, щоб не “заветривалась”.

Звичайно ж, в пастеризації (стерилізації) така полуниця не потребує. Просто закатуємо звичайним методом киплячу, в стерилізовані банки. І – не накриваємо щільним рушником, щоб не перегрівалося, не продовжувала “варитися” ягода.

Інгредієнти:

Полуниця 2 кг (умовно);

Цукор 1 кг;

Всі. Хоча – гарний настрій полуничне

Ось такий простий рецепт, яким багато років не зраджую. Звичайно, у всіх різні рецепти, і варення кожен хвалить своє – але ось вирішила зупинитися на цьому, простому. І знову хочу зварити варення восени – щоб полуницею у вересні в хаті запахло.

Читайте також: .

Підписуйтесь на канал, приходьте ще – в саду у Валентинки завжди гостям ради